به گزارش میراث آریا و به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، مریم جلالی امروز ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از پروژه فاخر شبیهسازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز بازدید کرد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: استاد هنرمند این اثر ارزشمند تمام تجلیات و این عرض ارادتی که طی قرنها میتوان برای یک حرم مطهر متصور شد را مینیاتوری کرده است.
او افزود: این اثر ارزشمند اضلاع مختلف و ساحتهای مختلفی دارد که میتوان به ساحت هنر، معرفت، ارادت، پشتکار و تلاش و استمرار و آموزش اشاره کرد.
جلالی با بیان اینکه تجمیع همه هنرها نشان از پیوند بین نسلی است و نشان از حفظ و نگهداری هنری ایرانی است، افزود: همیشه در طول تاریخ ایرانیان هنر را با عشق و ارادت نگه داشتهاند و ما باید بتوانیم روایت رنجی که پشت این گنج بوده را نمایش دهیم و این وظیفه و مسئولیت ماست.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پیشنهاد کرد یک مستند تصویری از روایتی که استاد این اثر ارزشمند در حوزههای مختلف دارد، ساخته شود و در معرض دید عموم گذاشته شود، چراکه اثر تجلی هنر اسلامی است.
بنابراین گزارش پروژه فاخر شبیهسازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز در مقیاس یک پانزده و یکی از آثار ارزشمند هنرمند استاد حیدریان است که ساخت آن به مدت ۱۱ سال به طول انجامیده است. وزن این بنا سه تن است هنرهای بهکاررفته در این اثر شامل ۲۵ حرفه هنری ازجمله مقرنسکاری، گچبری، نجاری، جوشکاری، ریختهگری، قالبسازی، قلمزنی، آینهکاری، آجر تراشی، میناکاری، نورپردازی، معماری، خطاطی ثلث و کوفی، گره چینی، طراحی و راهاندازی سیستمهای صوتی، حجاری، سنگتراشی، طراحی اسلیمی و... است، ابعاد این بنا عبارتاند از؛ عرض دو هزار میلیمتر، طول سه هزار و دویست میلیمتر و ارتفاع دو هزار و هفتصدمیلی متر است که بیش از ۱۲۴ هزار قطعه شامل ۲۴۰ عدد لامپ، سنگ سنندج، سنگ مرمر، کاشی هفت رنگ، نقره خالص، چوب ساج و طلای ۲۴ عیار در آن به کار رفته است.
انتهای پیام/
نظر شما